;

Friday, January 16, 2009

KURSUS KEJURULATIHAN OLAHRAGA 2009


Nama Program: Kursus Kejurulatihan Olahraga
Tarikh: 10 Januari 2009 (Sabtu)
Tempat: Padang sekolah dan Dataran Paradigma
Unit Kokurikulum SMKSP telah menganjurkan kursus kejurulatihan olahraga kepada guru-guru bagi memberi pendedahan dan pengetahuan berkaitan acara sukan yang dipertandingkan di peringkat sekolah.


Kursus ini bertujuan mendedahkan guru-guru rumah sukan cara yang betul melatih peserta dalam acara padang khususnya acara lompat jauh dan lompat kijang, lontar peluru dan cakera serta acara rejam lembing. Turut diajar skill melatih peserta acara balapan dengan pelbagai teknik latihan (drilling).


Cikgu Abdullah (SMK Pekan Baru) sedang menunjukkan cara-cara membuat regangan yang betul... Kira sampai 8 tau...Gaya kijang melompat!!!


Bersemangat betul cikgi-cikgi kita... sampai ada yang tercabut tapak kasut... itu tandanya komitmen padu diberikan...

Sempat lagi cikgu Noraini posing... Peace!!!Acara apa ni???

Jurulatih dari SK Tg Piandang, Cikgu Mohd Khairi siap bawa 3 orang muridnya untuk jadi model tunjuk cara.
Rupa-rupanya susah juga nak swing tangan masa berlari mengikut kaedah yang betul. Siku jangan gerak, hanya bahu, sudut tgn dan siku mesti 90 darjah. Dah jadi macam robot ... hehehe...
Lompat hanya gunakan hujung jari kaki, baru ringan dan boleh naik tinggi.


.
Peserta ke penonton ni???Pelajar yang baik... apa agaknya tips-tips yang menarik Cikgu Maziah sehingga tekun mencatat nota...
Cikgu Azizah marah ke?...


Peserta terpesona melihat kemahiran Cikgu Ghazali (SK Sungai Bogak), jurulatih acara melempar cakera, melontar peluru dan merejam lembing. Nampak senang, tapi bila buat sendiri...???

Buang sekilo, tambah dua kilo. Kalau macam ni, bila nak slim??? ^ _ ^


No comments: